dimarts, 15 de novembre del 2011

On menjar? Restaurant Rubell

Bon dia a tothom!

Comencem la setmana estranant nova temàtica, ja que a partir d'avui i durant les dues setmanes següents parlarem de restaurants, fondes, etc., on es menja molt bé, i a més, on podreu passar un bon moment gaudint de la companyia, l'entorn i l'encant dels restaurants. 

El primer restaurant del que tractarem és Cal Rubell, situat al poble de Monistrol de Calders (al Vallès Occidental).
La casa de menjars “Cal Rubell” és molt antiga, segurament que ja des de començament del segle XlX funcionava com hostal on hi havia un petit menjador. Fou al 1945, acabada la guerra quan la família Catot Ponsa (els avis dels actuals propietaris) adquireixen l’establiment del carrer de la Vinya, esperonats pel seu fill gran.

L’hereu es casa amb la Ramona Jamilà, de poble avall, qui es distingeix per la seva capacitat de treball, tenacitat, i constància. La Ramona ben aviat mostrarà posseir un do i una sensibilitat especial com a cuinera.
L’any 1952, en Kubala passa 5 mesos a la Fonda per a recuperar-se d’una malalatia respiratòria i és qui ajuda la família a adquirir la casa del costat, la qual cosa permet fer una gran ampliació del negoci, amb noves habitacions i un menjador molt més gran. Poc a poc, i amb la bonança econòmica de finals dels 60 i 70, la fonda es va trans-formant en un lloc ideal per estiuejar.
El paisatge mediterrani suau, el clima agradable, l’abundor d’aigua i la gran riquesa en flora i fauna del poble, atreuen gent de Sabadell, Terrassa i sobretot de Barcelona.

Ofereixen una carta equilibrada i variada on hi figurin totes les categories de nutrients, combinats amb la saviesa i la tradició de la cuina mediterrània, que s’ha erigit com una de les més cardio-saludables del món. La carta és extensa; hi trobareu una gran varietat d’amanides, sopes fredes i calentes, el famosos canalons i com a plat principal un bon guisat (fricandó amb bolets o espatlla de cabrit) o una magnífica ració de peix a la planxa. 
El restaurant Rubell és el restaurant indicat per gaudir de la tradicional cuina catalana, la de tota la vida.

Per a més informació: rubell.es

2 comentaris:

  1. http://www.danslenoir.com/esp/ has sentit parlar d'aquest restaurant a bcn?? jo he flipat ;)

    ResponElimina
  2. Si, va sortir a les notícies de TV3! Així d'entrada no em crida gaire l'atenció això de menjar a les fosques, però tot és provar-ho!

    ResponElimina