dimarts, 3 de gener del 2012

Cavalcada de reis d'Igualada

Per acabar bé les festes nadalenques, a On anar? us recomanem visitar la ciutat d'Igualada i els seus reis mags d'orient. Sense cap mena de dubte, és un dels esdeveniments més emblemàtics de la capital de l'Anoia.

La nit de la vigília de Reis, infants i grans envaeixen els carrers de la ciutat per gaudir del gran esdeveniment.

A la seva arribada, Ses Majestats, pujen en una tribuna on l'Alcalde d'Igualada dóna la benvinguda als reials personatges i un Rei s'adreça a la mainada.
Després de les sàvies paraules, Ses Majestats muntats en artístiques carrosses fan l'entrada triomfal. Els escorten mig miler de patges i un reguitzell innombrable de camions carregats de joguines

Al llarg de la desfilada podem apreciar la il·lusió, la llum i el color que desprenen tots i cada un dels carruatges. És realment una diada molt entranyable; no només pels més petits, sinó pels grans que recordem la nostra infantesa i ens emmirallem en aquells ulls escrutadors de la mainada que parlen sense paraules, entre joia, sorpresa i quelcom de temor.

És molt emocionant poder veure com els patges amb unes llargues escales pujen, carregats de paquets, als balcons de les cases. És encara més especial poder-ho gaudir des de l'interior de les llars on els infants desitgen veure als esperats personatges.

És una festa que a tots ens porta records entranyables que hem viscut i que revivim any en any. Ens envaeix una alegria interior un desig de sentir-nos infants i alhora una irresistible ansietat per desvetllar aquells secrets tan gelosament guardats.


Per a més informació podeu visitar la pàgina web dels Reis d'Igualada


* Declarada Festa popular d'interès cultural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada