dijous, 15 de desembre del 2011

On anar? Santuari de Cabrera

El Santuari de la Mare de Déu de Cabrera està situat en un cingle a gaire be 1300 metres d’alçada i la seva situació permet tenir unes bones vistes sobre la plana de Vic. El santuari actual és del 1611-1641 i a l’antiga casa dels ermitans hi ha restaurant i allotjament. Tot i que no es pot arribar al restaurant en cotxe (s’ha de deixar com a molt a prop al començament de les esgotadores escales) al restaurant sempre hi ha gent i fareu bé de trucar si voleu menjar aquí (amanides, arroç i carn a la brasa).
Aquest és un recorregut molt senzill i agradable de fer. La primera part (fins arribar a la Mare de Déu de Cabrera) és accessible per a qualsevol persona. Només cal destacar lalgun punt puntual de pendent dura, tot i que el camí transcorre a l’ombra i ens permet anar descansant.
La segona part del camí (la tornada) presenta un tram una mica difícil si el terra és humit. Aquest tram és el que va des del Cap del Pla del Prat fins Sant Julià de Cabrera (camí de “la Serrica”). En aquest cas si aneu amb mainada molt petita o amb gent que tingui certa dificultat per ajupir-se o “caminar amb el cul a terra” es millor tornar per on hem vingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada