dimecres, 26 d’octubre del 2011

Festes del Tura (Olot)

Les Festes del Tura de la ciutat d’Olot estan considerades unes de les festes majors més importants de les comarques gironines i per extensió de tot Catalunya. Aquesta afirmació té sentit ja que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya les va declarar Festes d’Interès Nacional i, a més, són unes festes que tenen una gran participació de públic. Quan s’inicien les festes, Olot canvia de color i la gent, olotins, olotines i gent de fora, omplen els carrers gaudint de les activitats... És molt clar que la grandària d'aquesta festa la dóna la mateixa gent que, any rere any, i cada vegada amb major nombre, fa les Festes del Tura una mica més grosses i una mica més importants.

Hi ha tres característiques que defineixen aquesta festa: és gratuita, popular i al carrer.
Tots els actes es desenvolupen per les festes són gratuïts. Aquest fet, poc corrent avui en dia, provoca que la gent pugui “tastar” tots els espectacles i activitats sense cap tipus de compromís econòmic i que hi hagi una mobilitat important per tal de poder gaudir de les diferents opcions que tenen lloc al mateix temps.
Els carrers i les places són el marc en què tenen lloc la majoria dels actes i activitats. El centre de la ciutat es transforma de colors per donar la rebuda a cinc dies de festa major. El carrer passa a ser un espai de trobada entre la gent, un espai que la gent respecta i en el qual es donen mostres de companyarisme i diversió; un espai compartit entre els diferents col·lectius que volen gaudir de la festa. En definitiva, el carrer i els espais públics es converteixen en els millors envelats de la festa major.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada